Haber: Yeni Dönem Akıllı Tabletler ve Elde Taşınabilir Internet Bağlantılı Mobil Cihazlar Kablosuz Teknolojisinde Yeni Bir Mücadele Başlattı(2011-02-28 15:27:04)

Tüm haberlere geri dön...

Kategori: Basında : 28.02.2011

Yeni Dönem Akıllı Tabletler ve Elde Taşınabilir
Internet Bağlantılı Mobil Cihazlar Kablosuz Teknolojisinde Yeni Bir Mücadele Başlattı

 

Yeni Dönem Akıllı Tabletler ve Elde Taşınabilir Internet Bağlantılı Mobil Cihazlar Kablosuz Teknolojisinde Yeni Bir Mücadele Başlattı, Daha İyi Bir Kablosuz Bağlantıya Talebin Artmasını Sağladı.

 

Okullar Ve Hastaneler ipad, Akıllı Tabletler Ve Diğer Mobil Cihazlar Daha Stabil Ve Kesintisiz Bağlantı Kurabilmek İçin Değişen Fiziki Koşullara Uyum Sağlayabilen Anten Teknolojisine Yatırım Yapıyor.

 

SUNNYVALE, CA, Şubat 28, 2011 - Ruckus Wireless Zonflex Akıllı Wi-Fi sistemi, Apple iPad akıllı tablet cihazının da aralarında bulunduğu yeni dönem kablosuz uygulamaları desteklemek amacıyla bir çok okul ve sağlık kurumu tarafından öncelikli olarak tercih edildi.


Sayıları her geçen gün artan akıllı tabletler kablosuz bağlantı söz konusu olduğunda kurumların yeni bir mücadeleye girişmelerine sebep oluyor. Sabit pozisyonda durması gereken laptop cihazlarının aksine ipad ve diğer akıllı mobil cihazlar sürekli hareket halinde çünkü bu cihazlar kullanıcıların elinde sürekli yön değiştiriyorlar. Bu cihazların anten yönlerinin en ufak şekilde değişmesi kablosuz performansı olumsuz yönde etkiliyor.

Central Utah Kliniği Bilgi İşlem Yöneticisi Jamie Steck "Standart Wi-Fi sisteminde her an performansın değişiklik gösterdiğini görüyoruz. Bir an bir anı tutmuyor ve bunun sebebini bir türlü anlayamıyoruz" şeklinde konuştu. "Fiziki çevreye adapte olabilen anten teknolojisi bu olumsuzlukların önüne geçebiliyor çünkü bu patentli teknoloji otomatik olarak kablosuz sinyalin yönünü değiştirebiliyor ve hiç olmadığı kadar kuvvetli ve kesintisiz bağlantı performansı sunmak amacıyla kablosuz sinyalin formunu baştan oluşturuyor."

Çok yönlü anten teknolojisi kullanan geleneksel Wi-Fi sistemleri cihazların konum değişiklikleri söz konusu olduğunda bu duruma adapte olamaz, bu sistemlerin çalışma prensibi hoparlörlere benzer, Wi-Fi sinyalleri her yöne yayılır. Wi-Fi teknolojisindeki ilerlemeler arasında gösterilen fiziki çevreye adapte olabilen anten teknolojisi, cihazlar konumlarını sürekli değiştirmelerine rağmen bağlantı kurarken en uygun sinyal rotasını belirleyerek bu problemlerin üstesinden gelinmesini sağlar.

Data Trafiğini Yüksek Oranda Wi-Fi özellikli Cihazlar Yaratıyor

Araştırma firması iSuppli internete bağlanabilen mobil cihazların dünya genelinde dağıtımının 2012 yılında 416 milyonu bulacağını, yıllık bileşik büyüme oranının 2007 yılında yüzde 50,6 oranında iken şimdi 53.8 milyona çıkacağını tahmin ediyor. AdMob Mobil Metric firmasının 2010 raporuna göre ABD'de yüzde 60 oranında data trafiğini Wi-Fi özellikli cihazlar yaratıyor, yüzde 58 oranında data trafiğini de iPad kullanıcıları yaratıyor.

ABD ve yurtdışında okul ve üniversiteler ipad, iphone, tablet ve diğer elde taşınabilir cihazları sınıflarda hareket halindeyken kullanabilmek ve eğitim öğretim standartlarını yükseltmek amacıyla kullanıyorlar. Diğer taraftan hastaneler ve klinikler EMR (elektronik sağlık kayıtları) yazılımını desteklediği ve hastalara yanıbaşlarında daha iyi bakım hizmeti verdikleri için ipad ve mobil cihazları tercih ediyorlar.

Ruckus Wireless Akıllı Wi-Fi cihazları, piyasadaki diğer kablosuz çözümlere rağmen bu tip ortamlarda kesintisiz bağlantı performansı sunması, kablosuz bağlantı deneyiminin kişi sayısıyla sınırlı kalmadığı yüksek kullanıcı kapasitesini desteklemesi ve geniş bir alanı kapsaması bakımından tercih edilmektedir.

Günümüz okulları arasında kuzey Oregan'da Hood River okulunda, güneyde merkez Pensilvanya'da Central York okulunda Ruckus Akıllı Wi-Fi teknolojisi internete bağlanabilen mobil cihazlarla haberleşebiliyor.

Central York okulu network yöneticisi Joe Lucia "Hocalarımız internete ve web uygulamalarına ders vermek, çoktan seçmeli test ve yazılı sınav yapmak, not vermek, ders devamsızlığı var mı takip etmek ve kimi zaman video izletmek için bağlanıyor." şeklinde konuştu. "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin toplam kullanımda 400 kadar mobil cihazları bulunuyor. Kullanımın bu kadar yüksek olduğu ortamda güvenilir, kesintisiz bağlantı sunan bir kablosuz network'e ihtiyacımız vardı. Ruckus umduğumuzdan daha iyi performans sergiledi ve diğer sistemlere kıyasla daha düşük bir bütçeyle sahip olundu."

Bununla birlikte Central Utah Kliniği Wi-Fi teknolojisini mobil cihazlarla kesintisiz şekilde paralel olarak kullanabilen ve büyümekte olan sağlık kuruluşları arasında gösteriliyor. Central Utah Kliniği'nin kompleks içinde ve Utah civarında 25 adet kliniği bulunuyor. Tüm bu merkezlerde Zoneflex sistemi ipad ve mobil EMR (elektronik sağlık kayıtları) uygulamalarını kullanan doktorlara, hemşirelere ve idari kadrolara çalışırken verimlilik sağlıyor ve dolaşım imkanı sunuyor.

Okullarda iPad

Pensilvanya'nın Central York bölgesinde beş ilkokul, bir ortaokul ve bir lise bulunuyor. Toplam öğrenci kapasitesi 5600, öğretmen kapasitesi 425 ile sınırlı ve hepsinde bilgisayar sistemi olarak apple kullanılıyor. Öğrenciler eğitimleri süresince Apple Macbook, iPod Touche, iMac kullanıyor.

Bölgede daha önceden kablosuz ağda sürekli problemler yaşanıyormuş. Wi-Fi yayını yapan cihaz Apple cihazlarıyla uyumsuz çalışıyormuş ve bağlantılar sürekli kopuyormuş ve sinyal kalitesi zayıfmış. Bölgede mobil cihaz ve laptop kullanımı artınca 802.11n standardını destekleyen bir kablosuz ağın varlığı önem kazandı Lucia'ya göre.

"Mobil cihaz kullanımındaki artışın yanısıra sınıfta test ettiğimiz cihazlar bize daha güçlü ve fiziki koşullara hemen adapte olabilen bir kablosuz ağa ihtiyacımız olduğunu gösterdi." şeklinde konuştu Lucia.

Central York Kliniği sistem entegratörü Dauphin Datacom ile iş ortaklığı yaparak tüm bu yedi okulda geniş bir kampüs alanını kapsayacak şekilde 250 adet Zoneflex 802.11n Akıllı Wi-Fi Access Point cihazlarıyla ve Zone Director Controller cihazlarıyla merkezden yönetilebilen bir Wi-Fi ağı kurdu.

Her bir Ruckus Zoneflex Akıllı Wi-Fi Access Point, patentli akıllı anten düzeneğiyle geliyor. Bu teknoloji Wi-Fi siyalini en kısa ve uygun rota üzerinden, sinyali olumsuz etkileyebilecek parazit faktöründen uzak tutarak kullanıcıya en yüksek veri transferinden ve kesintisiz bağlantıdan faydalanmayı sağlıyor. Zoneflex Akıllı Wi-Fi Access Point'leri Controller cihazıyla birlikte ya da Controller cihazı olmadan da merkezden yönetilebilecek şekilde tek başına kullanılabiliyor.

"Ruckus Wi-Fi ağı sadece artan kullanıcı gereksinimlerini karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda tüm operasyonel ihtiyaçlar için kullanılıyor" şeklinde konuşan Lucia sözlerine şöyle devam etti: "Onsuz bir sistem yavaşlar ve çalışmazdı herhalde."

Yaklaşık 4000 kadar öğrencinin bulunduğu Hood River bölgesindeki okullarda teknoloji zengini sınıfların yaratılışının arkasında yatan esasen Ruckus Akıllı Wi-fi siteminin kullanımı.

"Amacımız öğrencilerin müfredata bağlı kalmalarını sağlayacak bir altyapı yaratmak" şeklinde konuşan Hood River Okul Bölgesi Bilgi İşlem Yöneticisi Tod Hilstad sözlerine şöyle devam etti "Sınıflarda gezdirdiğimiz bazı mobil laptop kartlarımız var. ipad ve diğer elde taşınabilir cihazları eğitim ve öğretim aracı olarak kullanabileceğimiz pilot program geliştiriyoruz."

"iPad büyüleyici bir ürün. Tüm çocukların ilgisini çekiyor

 

ve öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor. Sınıflarda laptop ve diğer cihazlar için kablosuz ağ kurmak isteyen okullar için ipad ve Ruckus Akıllı Wi-Fi cihazları eğitimde ileri düzey teknolojiyi kullanabilmeleri için en uygun fırsatı sunuyor" şeklinde konuştu.

Hilstad ifadesinde şu bilgileri verdi "iki ay kadar bir süre Cisco, Aruba ve Ruckus markalarını inceledik. 2.4 ghz bandı kullanarak çok sayıda cihazın birbirini sabote ettiği sınıflarda testler yaptık. Ruckus sistemi zorlu koşullarda parazitlerle oldukça iyi şekilde başetti, Wi-Fi network'e bağlanmak isteyen tüm cihazlara etkin şekilde hizmet etti. Seçim yaparken zorlanmadık bizim için kolay oldu." şeklinde konuştu.

Tüm okul bölgesinde 70 kadar Ruckus Zoneflex 802.11n çift bant destekleyen acess point'ler ve Zone Director 3000 Controller ürünleri kullanıldı.

iPad ve Akıllı Wi-Fi cihazları Artık Sağlık için Tedavi Edici Birer İlaç Adeta

Central Utah Kliniği benzerleri arasında kapasite bakımından en büyük tesis olup 21 adet özel uzmanlık dalına sahiptir. 123 adet doktora sahiptir. Sağlık ekipleri iPad  cihazlarını EMR (elektronik sağlık kayıtları) uygulamalarını lokasyon bağımsız serbest şekilde kullanabilmek için kullanmaktadır. Bu uygulamayı doktorlar aynı zamanda ilaç ve reçete yazabilmek, tahlil istemek, tahlil neticelerini yorumlamak ve röntgen v.s. verilerini incelemek amacıyla kullanırlar. "Önceden klinikte kablosuz network'e bağlanabilmek için Cisco access point'ler kullanırdık." şeklinde konuşan Steck sözlerine şöyle devam etti "EMR yazılımından faydalanabilmek amacıyla iPad kullanmaya başladık ve perde arkasında Citrix uygulaması çalışıyordu. Ancak Cisco'da Citrix ile sağlıklı bir bağlantı kurmak için arzu edilen sinyal seviyesini tutturamadık."

Wi-Fi kapsama alanını genişletmek, sağlıklı bir bağlantı kurmak amacıyla 50 adet ZoneFlex 802.11n çift bantlı Access Point cihazları ve ZonFlex 3050 Controller cihazı kullandık.

Steck "İşimizde mobil hareket ederek işlem yapmanın tüm avantajlarını tecrübe ettik. Bunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Merkezden tüm Wi-Fi ağımızı izleyebiliyor ve yönetebiliyoruz. Ruckus network'ümüzün ihtiyaç duyduğu tedaviyi bize sunmuş oldu." şeklinde sözlerini noktaladı.

Tüm haberlere geri dön...