Haber: Sundance Film Festivali Ruckus Wireless Teknolojisini Kullanıyor (2011-07-03 14:44:31)

Tüm haberlere geri dön...

Kategori: Basında : 02.07.2011

Sundance Film Festival'i Bir İlk Olarak İleri Düzey Ruckus Wireless Teknolojisini Kullanarak Yüksek Hızda Wi-Fi Hizmetlerini Sunuyor

 

3G Şebekelerinde Oluşan Yoğunluk Azaltılıyor ve 40,000'in Üzerinde Konuğa Güvenilir Bir Erişim İmkanı Sunuluyor

Mobil İnternet Cihazlarının Kullanımındaki Süratli Artış Geniş Alanı Kapsayan Wi-Fi Network Sistemlerini Gündeme Getiriyor!

 

PARK CITY, UTAH ve SUNNYVALE, CALIFORNIA, Ocak 17, 2011 – 40,000'den fazla katılımcının bulunduğu ve iki hafta süren uluslararası bilinirliğe sahip Sundance Film Festivali'nde güvenilir, yüksek hızlı Wi-Fi erişimi sağlamak için Ruckus Wireless™ ve Sundance Enstitüsü  biraraya geldiklerini açıkladı.

20 - 30 Ocak tarihleri arasında Utah Park City'de düzenlenen Sundance Film Festival'inde en modern ve gelişmiş kamuya açık Wi-Fi network'ü oluşturuldu.
Ruckus Wireless firmasının patentli anten teknolojisinin kullanıldığı bu Wi-Fi network sisteminde festival katılımcılarının, film endüstrisinde çalışan yetkililerin, basın mensuplarının kullandıkları tüm akıllı mobil cihazların erişimleri yönetebilir hale geldi.

Büyük ölçekli ve birden fazla noktada bulunan Wi-Fi Network Erişimi 12 adet iç ve dış mekanı kapsamış bulunuyor ve festival katılımcılarına ücretsiz bir hizmet olarak sunuluyor.

Sundance Film Festival'i, Wi-Fi network hizmetini festival programı ve filmler hakkında izleyicileri bilgilendirmek amacıyla aktif şekilde kullanmış bulunuyor.
Popüler bir iPhone uygulamasından faydalanılarak katılımcılar film gösterim saatleri, etkinlikler, Sundance Film Festival'inin tarihi, aday filmler, yarışmayı kazananlar, yorumlar ve kısa videolar ile ilgili bilgilendiriliyor. Festival görevlileri de idari işleri yürütmek amacıyla aynı zamanda Wi-Fi network'ünden faydalanabiliyor.

Sundance Enstitüsü'ne göre katılımcıların talepleri üzerine bilginin sunulması ve paylaştırılması deneyiminin geliştirilmesinde Wi-Fi önemli bir rol oynamaktadır.
Veri trafiği yükünü WiFi kullanarak 3G altyapısında yeni bir kapasite yatırım yapmaya gerek kalmadan azaltmış oluyor.

Organizatörlere göre yerel cep telefonu şebekelerindeki trafik yükünü azaltarak kullanıcılara daha süratli ve aynı anda her yerden erişim imkanı sunduğu için Wi-Fi network'ü zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiş bulunuyor. Festival alanlarını güçlü Wi-Fi network'ü kapsamak amacıyla Sundance Enstitüsü Bilgi İşlem yetkilileri, insan trafiğinin çok yoğun olduğu çevrelerde konumlandırılabildiği ve uzak mesafelere Wi-Fi hizmetleri kesintisiz aktarabildiği için Ruckus'un Akllı Wi-Fi sistemlerini ve teknolojini tercih etti.

Bu güçlü ve kesintisiz Wi-Fi hizmeti ileri düzey dinamik dairesel bir yayın yerine "belli bir istikamete odaklanmış" bir yayın teknolojisiyle gerçekleştirilebiliyor. Bağlantıların kopmasına sebep olan parazit faktörlerinden olumsuz yönde etkilenmemek amacıyla anten elemanları dinamik olarak değiştiriliyor ve hangi yöndeki mobil cihazla görüşülecekse çoklu anten elemanlarının bazıları devreye sokulup bazıları devre dışı bırakılarak en süratli yoldan iletişim kuruluyor.

Sundance Film Festival'i Wi-Fi network'ünde tüm mekanlarda aşağıdaki Ruckus Wireless cihazları kullanıldı.

 

  • 20 adet Ruckus ZoneFlex 7962 802.11n çift yayın yapabilen erişim noktası
  • 20 adet ZoneFlex 7762 802.11n dış mekan çift yayın yapabilen erişim noktası
  • Yedekleme yapmak amacıyla 5 km gibi uzak mesafede noktadan noktaya
  • çalışabilen 2 adet 802.11n bridge  
  • Sahadaki tüm Ruckus cihazlarını merkezden yönetilebilen 1 adet
  • ZoneDirector 3100 kontrol cihazı.

 

Sundance Enstitüsü hakkında detaylı bilgi için www.sundance.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tüm haberlere geri dön...