Haber: Ruckus Wireless Tarihi Kraliçe Mary Gemisini Akıllı Wi-Fi Ürünleriyle Donattı (2009-08-31 15:20:34)

Tüm haberlere geri dön...

Kategori: Basında : 31.08.2009

Ruckus Wireless Tarihi Kraliçe Mary Gemisini Akıllı Wi-Fi Ürünleriyle Donattı

 

Tarihi Gemide Wi-Fi Sisteminin Hayata Geçirilmesini Zorlaştırabilecek ve Hatta Engel Olabilecek Faktörler Arasında Metal Duvar Unsurları ve Zorlu RF Sinyalleriyle Rahatlıkla Başa Çıkılmış Bulunuluyor. Yılda 3 Milyon Ziyaretçinin Akın Ettiği Gemiye Güvenilir, Kopmaların Yaşanmadığı Bir Kablosuz Erişim Teknolojisi Kazandırılmış Olunuyor.

 

SUNNYVALE, CA – Ağustos 31, 2009 – Ruckus Wireless™, dünyanın bir numaralı tarihi gemisi olarak anılan, Kaliforniya Long Beach’te demirlemiş, lüks otel ve kongre merkezi olarak faaliyet gösteren Kraliçe Mary Gemisi için gelişmiş, akıllı Wi-Fi ürünleri ve teknolojilerini tedarik etmek amacıyla tercih edildiğini açıkladı.
Projelendirmesi Hotel Internet Services (HIS) firması tarafında yapılan çalışmada firma yetkilileri ve Kraliçe Mary Gemisi BT personeli, sayıları 3 milyonu bulan ziyaretçiye konuk odalarında ve ortak alanlarda kablosuz bağlantı sunabildiği için tercihlerini Ruckus ZoneFlex Akıllı kablosuz LAN (WAN) ürünlerinden yana kullanmış bulunuyor.

Geminin BT ekibi Ruckus Wireless ürünlerini test ederken teknolojinin sinyal mesafesini uzak mesafelere taşıyabilmesi ve RF parazitleri ve imkansız gözüyle bakılan faktörlerle başa çıkabilmesi yönünde beceriler göstermesi bakımından özellikle tercih etmiş bulunuyor. IT ekibinin geçmiş tecrübelerinde metal duvarlar ve RF faktörleri Wi-Fi Sisteminin hayata geçirilmesini olumsuz yönde etkiliyor, hemen hemen imkansız hale getiriyordu.
 “Ziyaretçiler gemiye her türlü kablosuz el cihazıyla gelebilir ve Wi-Fi bağlantısı gerçekleştirebilir” şeklinde konuşan Kraliçe Mary Gemisi IT sistem analizcisi Edgar Stevens sözlerine şunları ekledi “Geçmiş testlerimizde gördük ki çok sayıda Kablosuz Erişim Noktası cihazı koymadan sağlıklı bir kablosuz sistemi kurmamız mümkün değil. Rakip firmaların önerileriyle mevcut sistem 90 adet Kablosuz Erişim cihazı ile kurulabiliyorken Ruckus Wireless sistemleriyle metal duvar gibi aynı olumsuz çevre koşullarında bu sayı üçte bir oranında azalıyor. Kraliçe Mary Gemisi dev bir kompleks, sayısız metal duvar, kuytu alan ve yarıklara sahip. Saymış Saymış olduğum tüm bu faktörler kablosuz bağlantı teknolojisini zorlu bir sınav haline getiriyor.”

 

Kraliçe Mary Gemisi
Kraliçe Marry, 1967 yılında tersaneye çekilmeden önce Atlantik Okyanusunu tam olarak 1001 kez kat etmiş bulunuyor. Şu anda lüks otel ve kongre merkezi olarak restoranlarıyla, 14 adet sergi ve fuar alanıyla hizmet veriyor. 1936 yılında gemi bakıma girdiğinde gemiyi inşa eden tersane görevlileri geminin tasarımının ve elektrik tesisatının kusursuz ve örnek gösterilecek bir yapıda olmasına özen göstermişler. Aynı misyonu günümüzde dünyanın en gözde otel ve kongre merkezi olarak müşterilerine sunduğu yüksek hızda kablosuz Internet erişim hizmetleri ile bir kez daha tasdiklemiş bulunuyorlar. 1 milyondan fazla metrekare alana sahip, 314 konuk odası, konferans alanı, restoran, toplantı odası ve ortak alanlarla Kraliçe Mary Gemisi genişbant internet erişimini güçlü altyapısı sayesinde konuklarına sunabiliyor.
 

Projede Kullanılan Ürünler

• Tüm konuk odalarını, kongre odalarını, toplantı odalarını ve ortak alanları kapsayacak şekilde 33 adet Ruckus ZoneFlex 2942 802.11g Akıllı Wi-Fi Kablosuz Erişim Noktası

• Kablosuz Erişim cihazlarını merkezden süratli bir şekilde yönetebilmek için ZoneDirector 1000 Kontrol Ünitesi

Ruckus ZoneFlex Akıllı Wi-Fi çözümü sayesinde Kraliçe Mary gemisi kapsama alanı geniş, uzun menzilli, olumsuz çevresel faktörlerden kendini koruyabilen bir Wi-Fi sistemine sahip olmuş bulunuyor. Sistem sayesinde ziyaretçiler, gemide dükkan işleten esnaflar ve gemi çalışanları dahil herkes tutarlı, kopmaların yaşanmadığı, sınırları zorlayan mesafelerde dahi kablosuz erişimin aktif olduğu bir teknolojiden faydalanabiliyorlar.

 

Tüm haberlere geri dön...