Haber: Ruckus Wireless Süratli ve Güvenilir Kablosuz İnternet Hizmetlerini Şehir Merkezine Ulaştırmak Amacıyla Düzenlenen San Jose Şehri Wi-Fi İhalesini Kazandı(2012-03-12 14:58:36)

Tüm haberlere geri dön...

Kategori: Basında : 12.03.2012

Ruckus Wireless Süratli ve Güvenilir Kablosuz İnternet Hizmetlerini Şehir Merkezine Ulaştırmak Amacıyla Düzenlenen San Jose Şehri Wi-Fi İhalesini Kazandı

 

Wi-Fi Teknolojisinde Katedilen Gelişmeler Ülkenin
Kamuya Açık En Hızlı Wi-Fi Ağının Oluşumuna Yönelik Tasarının
Hayata Geçmesini Sağladı

 

SUNNYVALE, CALIFORNIA ve SAN JOSE, 12 Mart 2012 – Ruckus Wireless™ (Ruckus) ve sistem entegratör ortağı SmartWave Teknolojisi firması, yüksek kapasiteli, performanslı kamuya açık bir Wi-Fi ağının oluşturulması amacıyla San Jose şehrini ileri düzey Wi-Fi ürünleri ve hizmetleriyle donatacaklarını açıkladı.

Dış ortamda kullanılabilecek Wi-Fi ağı, ücretsiz yüksek hızda Wi-Fi hizmetleri sunmak amacıyla başta iş ve finans merkezleri olmak üzere San Jose şehrinin çeşitli lokasyonlarını kapsayacak.  Yeni kurulacak hızlı ağa binlerce kullanıcı aynı anda bağlanabilecek ve yüzbinlerce verinin dolaşımı mümkün olabilecek.

San Jose şehrinde Wi-Fi ağıyla devreye girecek bir dizi uygulama da – high-definition video içeriği, park metre ve dijital park yönlendirme sinyalizasyon sistemi, mobese güvenlik kamera ve  trafik sinyalizasyon sistemi – yeni Wi-Fi ağı üzerinden haberleşebilecek. Yeni kurulacak ağ, mobil telefonların oluşturduğu veri trafiğinin cep telefonu şebekeleri üzerindeki yükünün hafifletilmesinde önemli rol oynayacak.


2012 yılının ortasına doğru hayata hayata geçecek yeni Wi-Fi ağı ileri düzey Akıllı Wi-Fi teknolojisi konusunda yatırım yapan Sunnyvale merkezli Ruckus Wireless firmasının imzasını taşıyacak. Akıllı Wi-Fi teknolojisinde dairesel bir şekilde dizilmiş bir çok anten bir araya gelir ve hangi yöndeki cihaz ile görüşecek ise anten elemanlarının bazılarını devreye sokup bazılarını devreden çıkartarak dairesel bir yayın yerine belli bir istikamete odaklanmış bir yayını geleneksel anten teknolojisinin aksine kısa sürede iki dört kat süratli bir şekilde gerçekleştirir. Akıllı Wi-Fi teknolojisini diğer teknolojilerden ayıran en önemli özelliklerden biri de kablosuz iletişimini sabote edebilecek diğer elektromanyetik olaylar ve iletişim cihazları antenin kapsama alanı dışında kalabilmesidir. Bu sayede hattan kopma, hattın yavaşlaması gibi durumlar daha az yaşanmakta ve süratli, uzak mesafeler arasında haberleşmeye imkan veren kablosuz ağ kesintisiz olarak sunulabilmektedir.

 “Dünyanın önde gelen teknoloji merkezi olarak San Jose’de yaşayan, çalışan ve burayı ziyaret eden kişileri en güncel ve gelişmiş teknolojiyle buluşturmayı amaçladık.” şeklinde konuşan San Jose Belediye Başkanı Chuck Reed sözlerine şu ifadeleri ekledi: “Akıllı Wi-Fi ağını basit bir altyapı olarak görmüyoruz; iç mekanda kullanılan Internet erişiminden alınan keyfi dış ortama taşıyarak yatırımcıları, girişimcileri çeken ekonomik bir platform olarak görüyoruz.”

Proje kapsamında Ruckus ZoneFlex 7762 802.11n çift bantlı dış mekan kablosuz erişim noktaları (AP), ZoneDirector 3050 kontrol cihazı ve uzak mesafelere sinyal ulaştırmak amacıyla 7731 point to multi-point bridge cihazları kullanıldı. Wi-Fi teçhisatı sokak lambaları, trafik ışıkları, binalar ve diğer görünür alanlarda ve noktalarda konuşlandırıldı. Bağlantılar da yüksek hızda gigabit fiber ve kablosuz mesh teknolojisinden faydalanıldı.

 

Tüm haberlere geri dön...