Haber: Tom's Hardware (2011-06-03 14:40:19)

Tüm haberlere geri dön...

Kategori: Basında : 03.06.2011

Tom’s Hardware Tarafından Açık Alanda Gerçekleştirilen İlk Kapsamlı 802.11n Ürün Testinde Ruckus Wireless Cisco ve Aruba’yı Yendi

 

Rakip Firmaların Alışılmış RF Teknolojisi Kullanarak Sürekli Bir Bağlantı Deneyimi
Sunamamasına Karşın Ruckus ZoneFlex  Smart WLAN Sistemi
16 Kat Daha Hızlı Bir Performans Gösterdi

 

SUNNYVALE, CA – Ağustos 18, 2009 – Internet’te tarafsız ürün incelemesi, teknoloji yayıncılığı yapan Tom’s Hardware sitesi tarafından gerçekleştirilen “açık alanda RF” 802.11n WLAN testlerinde Ruckus Wireless, elde ettikleri sonuçlarla önde gelen kablosuz LAN (WLAN) firmalarını geride bıraktıklarını açıkladı.

5 farklı lokasyonda kaydedilen sinyal mesafesi ve performansı testleri neticesinde Cisco ve Aruba gibi eşdeğer WLAN sistemleri yanında Ruckus ZoneFlex 802.11n Smart WLAN sistemiyle 36 ile 180 Mbps aralığında sinyal gönderim hızlarıyla etkileyici performans değerlerine ulaşıldı. Ayrıca testte bir ilk olarak Cisco’nun yeni duyurduğu çip tabanlı beamforming teknolojisi de yer aldı.

Tom’s Hardware’e göre: “Wi-Fi üzerinden kesintisiz video sinyali gönderiminin geleceği tek yönlü olarak sinyali güçlendiren beamforming teknolojisine dayanıyor. Ruckus’un beamforming anten yaklaşımı bir sonraki nesil kablosuz network sistemlerinin tasarımlarına ilham verebilecek ve devrim yaratabilecek nitelikte.

Testi olumsuz yönde etkileyebilecek çevresel faktörleri ortadan kaldırdığı düşüncesinden yola çıkarak sökülebilir antenlerle birlikte Erişim Noktalarının yönetimi kolaylaştırdığı için RF odasına yerleştirildiği sayısızca testin aksine, Tom’s Hardware parazit, sabotaj, mesafe gibi her türlü olumsuz faktörün açık alan koşullarında performansı etkileyebileceği 802.11n ürünlerinin kapsamlı incelemesini yapan ilk mecra olarak anılıyor.
“Bu tip kablosuz testlere olumlu bakıyoruz ve bu testleri destekliyoruz çünkü bu testler müşterilerin kablosuz ürünleri nasıl konumlandırdığı ve kullandığı hakkında fikir veriyor.” şeklinde açıklama yapan Ruckus Wireless Mühendislik Birimi Başkan Yardımcısı Steve Martin ek olarak şu bilgileri verdi: “Bu test oldukça önemli çünkü farklı trafiklerde, çeşitli frekanslarda, uzak mesafelerde, çeşitli engel faktörlerinin bulunduğu ortamlarda performans ölçümleri yapıldı. Tüm bu sayılanlar müşterilerin her gün karşılaştığı ve mücadele ettiği unsurlar.”

Test Metodu ve Araçları

Karşılaştırmalı WLAN testi için Tom’s Hardware aşağıdaki ürünlerin incelemesini yaptı:
• Aruba AP 125 ve Aruba 3200 kontrol cihazı (firmware 3.4.0.1)
• Ruckus ZoneFlex 7962 Erişim Noktası ve ZoneDirector 1006 kontrol cihazı (firmware 8.0.1.0)
• Cisco Aironet AIR-LAP 1142N Erişim Noktası ve Cisco 4402 kontrol cihazı (firmware 6.0.182.0)
Test kapsamında Tom’s Hardware, endüstri standardı IxChariot test cihazını gerçek zamanlı data trafiğini ölçmek ve UDP video trafiğini suni şekilde data trafiğini yaratmak amacıyla kullandı.

Kurumsal bir deneyim elde etmek amacıyla, Tom’s Hardware 650 metrekarelik çok katlı bir ofiste 2.4GHz ve 5GHz aralığında 5 ile 35 metre mesafelerde bulunan 5 farklı noktada UDP ve TCP kablosuz performans ölçümlerini ve testlerini gerçekleştirdi.

Kablosuz testlerin büyük bir çoğunluğunda müşteriler kablosuz iletişimde yüzde 50 oranında performans elde ettiklerini belirtiyorlar. Tom’s Hardware, gerçekleştirdiği testlerde; kesintisiz video içeriğinin kablosuz şekilde iletimi esnasında kullanıcıların deneyimlerinin 99,5 oranında olduğunu kaydetti. Bu veri, özellikle kesintisiz telefon görüşmesi yapabilmek ya da yüksek kalite video izleyebilmek amacıyla bantgenişliğinin sürekli ihtiyaç olduğu uygulamalar açısından oldukça mühim.

Rekabetçi Test Sonuçları

2.4 ve 5GHz bant aralığında yapılan UDP ve TCP testlerinde Ruckus ZoneFlex sistemi, diğer cihazlar karşısında gözle görülür bir performans sergiledi.

En yakın noktada Erişim Noktası ile bir Wi-Fi kullanıcısını birbirinden 3 ile 5 metre ayırdığımızda Ruckus ZoneFlex sistemi, 5 GHz bandında TCP/UDP veri performansı olarak 133 ve 236 Mbps süratlerini kaydetti. Bu değer yüzde 95 ile 180 oranında en yakın rakip ürünlerin sergilediği hızdan daha yüksek.

2.4 GHz bandında Ruckus ZoneFlex sistemi, TCP/UDP veri performansı olarak 67 ve 134 Mbps süratlerini elde etti. Bu değer de yüzde 27 ile 95 oranında en yakın rakip ürünlerin sergilediği hızdan daha yüksek.

Mesafe arttıkça ve engel olabilecek unsurlar çoğaldıkça Wi-Fi iletişimi olumsuz yönde etkilenir, performans düşer.
En zor noktada Erişim Noktası ile bir Wi-Fi kullanıcısını araya 6 duvar girecek şekilde ve 30 metre gibi bir mesafede birbirinden ayırdığımızda Ruckus ZoneFlex sistemi, 5 GHz bandında TCP/UDP veri performansı olarak 62 ve 141 Mbps süratlerini kaydetti. Bu değer yüzde 58 ile 116 oranında rakip ürünlerin sergilediği hızdan daha yüksek. 2.4 GHz bandında da Ruckus ZoneFlex sistemi, TCP/UDP veri performansı olarak 36 ve 78 Mbps süratlerini elde etti. Bu değer de yüzde 77 ile 110 oranında en yakın rakip ürünlerin sergilediği hızdan daha yüksek.

 

 

Tüm haberlere geri dön...