Haber: Mandarin Oriental New York Oteli Akıllı Wi-Fi Sistemini Kullanıyor (2012-01-23 15:12:21)

Tüm haberlere geri dön...

Kategori: Basında : 23.01.2012

Mandarin Oriental New York Oteli  Akıllı Wi-Fi Sistemini Kullanıyor

 

Wi-Fi Trafiğinde 6 Kat Artış Sağlandı, Müşteri Şikayetlerinde %85 Azalma Yaşandı, Tüm Otel Odalarında IP üzerinden Ses, Görüntü ve Veri Haberleşmesi Ruckus Wi-Fi Duvar Tipi Switch Ürünleriyle Sağlandı.

 

SUNNYVALE, CA, 23 Ocak 2012 – Ruckus Wireless™ Mandarin Oriental New York otelinin kablosuz hizmetlere yönelik artan talebe yanıt verebilmek amacıyla bünyesinde Ruckus firmasının Zone Flex 7025 model Wi-Fi duvara monte edilebilen switch ürünlerine yatırım yaptığını duyurdu.

Turizm ve otelcilik sektöründe yenilikçi teknolojilere yatırım yapan öncü otellerden Mandarin Oriental kablo ve kablosuz network’ü 248 konuk odası dahil bünyesinde barındıran ilk otel olarak biliniyor.

Mandarin Oriental New York oteli, Wi-Fi ve cep telefonu sinyallerinin kapsama alanını genişletmek amacıyla dağıtılmış anten sistemini, IP üzerinden sesli görüşme uygulamasını, IP üzerinden video yayını ve arşivleme hizmetini ve plazma ekran teknolojisini bünyesinde kullanan ilk otellerden biri olarak anılıyordu.

Otel yetkililerine göre Ruckus Wi-Fi duvara monte edilebilen switch’lerini her odada kullanıma sunma düşüncesinin arkasında kapasiteyi, kapsama alanını ve kullanıcı sayısını artırmak hedefi yatıyordu.
Mandarin Oriental New York bilgi işlem müdürü Oscar Gomez şu şekilde konuştu: “iPhone ve iPad gibi akıllı cihazların pazarda yaygınlaşmasıyla kullanıcılar tarafında daha güvenilir, süratli ve her yerden erişilebilen Wi-Fi sistemine yönelik beklentiler oluştu”.

“Otelimizin bir önceki Wi-Fi uygulamasında amaç daha iyi kapsama alanı sunmak idi ancak zamanla teknoloji değişti, Wi-Fi kullanım yüzdeleri arttı ve mevcut sistem misafirlerimizin taleplerine cevap veremez hale geldi. Mevcut sistemi iyileştirmenin çözüm olmadığı kanaatine vardık.” şeklinde konuştu Gomez.

Mandarin Oriental New York bünyesinde önemli bir diğer konu olarak mevcut Ethernet kablolamasını kullanarak mini bar, IPTV, VoIP telefon, oda kontrol sistemi ve otel görevlileri tarafından kullanılan çeşitli Wi-Fi uygulamalarını yönetebilmek yer alıyor.

 

Dünya genelindeki Mandarin Oriental otelleri yetkililerine göre tüm operasyonel faaliyetlerin geliştirilmesinde ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasında Wi-Fi teknolojisi stratejik bir öneme sahip. Otel oda hizmetlileri iTouches kanalıyla Wi-Fi ağa bağlanarak çeşitli görevleri yürütebilmekte. Benzer şekilde ön büro görevlileri Wi-Fi üzerinden Mtech HotSOS uygulamasını kullanarak ziyaretçiye sunulan hizmetlerden haberdar olabilmekte.

Ruckus Akıllı Wi-Fi sistemi kurulduğundan bu yana Mandarin Oriental New York otelindeki Wi-Fi kullanıcı sayısı 3 kat arttı. Diğer taraftan müşteri şikayetlerinde yüzde 85 oranında azalma yaşandı.

“Ekim 2009’da 2600 adet kablosuz oturumun 336 gigabyte’ı aşan trafik yarattığı gözlemlenmiştir." şeklide konuştu Gomez. Kasım 2011’de kablosuz oturum sayısı 12,000 mertebesine ulaştı ve sadece Wi-Fi ağında 2 terabyte’ı aşan bir trafik yarattı. Bu veriler çok kısa sürede son derece çarpıcı bir geçişe tanık olduğumuzu gösteriyor."

Otel odalarında ZoneFlex 7025 model Wi-Fi duvara monte edilebilen switch kullanıldı. Kullanıcı sayısının fazla olabileceği toplantı ve konferans odalarında ise ZoneFlex dual-band 802.11n access point cihazları kullanıldı. Zone Director 3000 WLAN kontrol cihazı sayesinde tüm ağda tek merkezden yönetim ve denetim işlemleri yapılabiliyor.

ZoneFlex 7025 Wi-Fi duvara monte edilebilen switch ürünü 802.11n Wi-Fi ve kablolu Ethernet teknolojisini tek bir cihazda sunuyor. Bu sayede mevcut kablolama altyapısı ile entegre edilerek VLAN üzerinden konuklara sunulan çeşitli IP bazlı hizmetlere erişim mümkün hale geliyor.

Ruckus Zone Flex 7025 Wi-Fi duvara monte edilebilen switch ürünü kablolu ve kablosuz teknolojiyle kolaylıkla entegre edilebildiği için oteller tarafından öncelikle tercih ediliyor. Cihaz üzerinde 1 adet Power over Ethernet bağlantısı ve 4 adet 10/100 Mbps Ethernet port'u ve kablolu network bağlantısı için 2 adet Ethernet uplink port’u bulunuyor. Ek olarak, Ruckus Wi-Fi duvara monte edilebilen switch ürünü; IP telefon ve dijital telefonlara Ethernet kablosu üzerinden elektrik beslemesi yapabiliyor.

Tüm haberlere geri dön...