Haber: Akıllı Nesiller İçin Akıllı Wi-Fi (2012-03-03 15:17:30)

Tüm haberlere geri dön...

Kategori: Basında : 03.03.2012

Akıllı Nesiller İçin Wi-Fi

 

Amaç ;
Leicester Üniversitesi bünyesinde 4,500 yurt odasını kapsayabilen geniş ölçekli, güvenilir ve tasarruflu kablolu ve kablosuz bir network kurmak.

 

Çeşit çeşit elektronik cihazlar için tek bir kablosuz çözüm – Yönetilebilir telekomünikasyon hizmetleri sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren, İngiltere'nin ileri gelen firmalarından biri olan Ask4, Leicester Üniversitesi'ndeki öğrenci nüfusunun talep ettiği akıllı, süratli, güvenilir Wi-Fi ağı için bir çözüm sundu.

Ask4 firması için laptop, netbook, tablet ve akıllı telefon gibi çeşitli mobil cihazları kullanan ve sayıları 25 bini bulan öğrenci nüfusu için 4,500 yurt odası bünyesinde iç ve dış mekanda haberleşebilen uygun Wi-Fi cihazlarını belirlemek ve montajını yapmak oldukça çetin bir görev idi. Sunulan çözüm tüm kampüsü kapsama içine almalı, binalardan ötürü bağlantılarda kopma yaşatmamalı, modern çağda öğrencilerin video görüntülerini izleme, müzik ve ders notlarını indirme gibi isteklerine cevap verebilmeli, diğer taraftan maliyet bakımından astronomik olmamalıydı.

Zorlu çeşitli testleri akabinde bırakarak Ask4 yoluna Ruckus markası ile devam etti ve Üniversite yurt odalarını ChannelFly ve BeamFlex özellikleriyle önplana çıkan kablosuz ürünleriyle donattı. Rakiplerin aksine çok daha az sayıda Access Point cihazı kullanılarak network yönetimi daha seri ve kolay yapılabilir hale getirildi.

Ask4 Wi-Fi, VoIP, IPTV teknolojilerinin ihtiyaç duyduğu süper hızlı genişbant uygulamalarını desteklediği için seçimini Ruckus ZoneFlex™ 7025 2.4Ghz 802.11n wall switch ürününden yana kullandı. Diğer taraftan dış mekanlarda kapsama alanını genişletmek amacıyla 33 adet ZoneFlex™ 7762 eşzamanlı çalışabilen çift bant desteğine sahip 2.4/5GHz 802.11n access point cihazı kullanıldı. Merkezden ve uzaktan yönetimi kolaylaştırdığı için ZoneDirector™ 3000 Akıllı WLAN controller cihazı kullanıldı.
 

Tüm haberlere geri dön...